Spring til indhold

Militær øvelse Lakolk, Rømø 2020

  Militær øvelse med Air Transport Wing (Aalborg) på stranden ved Lakolk, Rømø 15-09-2020

  Jeg stod tidligt op startede fototuren med at vende snuden mod Rømø kl. 6, for at være der inden kl. 7 om morgenen, hvor jeg mødtes med de andre fotografer.

  Da vi ankom var der 2 andre biler og noget militært personel, som vi snakkede med om hvordan dagen skulle forløbe. Vi fandt hurtigt ud af at planerne ofte skiftede og det endte med at Forsvarsministeren og hans folk IKKE kom og landede i en C-130 Hercules, for at flyve videre i helikopter.
  Det viste sig at den Hercules de skulle flyve med havde nogle tekniske problemer, så vi måtte bare stå og vente på der kom de små T-17 propelmaskiner og lavede et par landinger / takeoff omkring kl 9.

  Senere fandt vi så ud af at piloten i den ene af disse T-17, var der en general (navn uvist)

  Da vi nærmede os middag fik vi meldingen om at der skulle komme en anden Hercules efterfulgt af en tysk Transall, men igen blev vi skuffede og måtte nøjes med landinger/takeoff fra de to T-17 igen, efterfulgt af den tyske Transall omkring kl 13.

  På trods af et par “skuffelser” var den militær øvelse en fin oplevelse og vi fotografer fik snakket en del med de militære vagter der styrede den tiltagende trafik med hård hånd og til sidst lukkede al indgående trafik ved vejen ned til stranden.

  Finder vi en anden gang en militær øvelse hvor vi kan få lov at komme og tage billeder, så skal vi helt sikkert det.


  Seneste events:

  Mine profiler på sociale medier: